Μάρτιος 2023 αρχείο

Η απρόσμενη επίσκεψη του σεισμού

Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων, οι τάξεις Β1-Β2-Ε1-Ε2, ασχοληθήκαμε με την ενότητα: «Φροντίζω το περιβάλλον» και συγκεκριμένα με την υποενότητα:«Η απρόσμενη επίσκεψη του σεισμού». Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να μάθουν ποιες διεργασίες γίνονται στο εσωτερικό της γης και συμβαίνουν σεισμοί στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο πλανήτη, πώς αλλάζει το ανάγλυφο …

Συνέχεια ανάγνωσης

Γιορτή 25ης Μαρτίου

Για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, οι μαθητές μας παρακολούθησαν μια όμορφη γιορτή, που επιμελήθηκε η δασκάλα της ΣΤ τάξης με τη βοήθεια και συναδέλφων ειδικοτήτων. Μετά τη γιορτή, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων.

Μετάβαση νηπίων

Η μετάβαση των νηπίων του 70ου Νηπιαγωγείου στο σχολείο μας, μέσα από ένα παιχνίδι διασκεδαστικό και χορευτικό όπως το γαϊτανάκι

Για 25η Mαρτιου

25η Μαρτίου!! Διπλή γιορτή και οι μαθητές των τμημάτων της δευτέρας δημοτικού του σχολείου μας, έκαναν μια πανέμορφη κατασκευή για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Ζωγράφισαν επίσης τσολιάδες και Σουλιώτισσες, τις οποίες τις κόλλησαν δίπλα δίπλα σαν να χορεύουν αφού πρώτα συζητησαμε για  χορό του Ζαλόγγου. Χρόνια πολλά!!

Αιμοδοσία

Στα πλάισια του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων το Β1 και το Β2 τμήμα του σχολείου μας, αφού συζήτησαν για τα οφέλη της αιμοδοσίας, τόσο στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη όσο και στους ίδιους που προσφέρουν αίμα, παρακολούθησαν την ταινία «Σπίτι για 5» και κατασκεύασαν σταγόνες αίματος. Θέλοντας έτσι να περάσουν ένα ηχητικό δυνατό μήνυμα προς όλους!! ΔΙΝΩ …

Συνέχεια ανάγνωσης

Ετεροπαρατήρηση και διάχυση δραστηριοτήτων

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, οι τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄ συγκεντρώθηκαν και μοιράστηκαν τις εργασίες τους, για μια ενδιαφέρουσα ετεροπαρατήρηση και διάχυση δραστηριοτήτων.

Κυρά Σαρακοστή

Έχει εφτά πόδια και χρησίμευε ως ημερολόγιο, τι είναι; Η κυρά Σαρακοστή! Ένα ημερολόγιο μέτρησης των εβδομάδων από την Καθαρά Δευτέρα ως την Μεγάλη Εβδομάδα αποτέλεσε την κατασκευή των μικρών μας φίλων της Ά τάξης με αλεύρι, αλάτι, νερό και άπλετη  δημιουργικότητα! 

Το ανθρώπινο σώμα

Μπορεί η μάθηση να γίνει μέσα από το παιχνίδι; Φυσικά!! Οι μαθητές του Α2, στο πλαίσιο εκμάθησης των βασικών οργάνων του ανθρώπινου σώματος, αποτύπωσαν σε χαρτί του μέτρου το περίγραμμα του σώματος ενός συμμαθητή τους και στη συνέχεια έκοψαν, ζωγράφισαν και κόλλησαν μερικά από τα βασικά όργανα! 

Οι νεροεξερευνητές και ο Κύκλος του Νερού Δ2

3ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων,  ¨Φροντίζω το περιβάλλον¨.Τομέας Οικολογία-Παγκόσμια και τοπική Φυσική κληρονομιά με τίτλο προγράμματος Νερο…..εξερευνητές. Στη συνέχεια του 3ου Ε.Δ. μελετήσαμε αναλυτικά τον κύκλο του νερού, τον σχεδιάσαμε και τον παίξαμε σε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι με τον ομώνυμο τίτλο!Επίσης, συλλέξαμε γνωστές εκφράσεις για το νερό και τις σχεδιάσαμε σε μια εντυπωσιακή αφίσα.

Νερο…εξερευνητές Δ2

3ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων,  ¨Φροντίζω το περιβάλλον¨.Τομέας Οικολογία-Παγκόσμια και τοπική Φυσική κληρονομιά με τίτλο προγράμματος » Νερο…..εξερευνητές» Οι Νεροεξερευνητές του τμήματος Δ2 έφτιαξαν ομάδες όπου έψαξαν και συζήτησαν για το νερό: «Πώς μας προστατεύει και πώς να το προστατεύουμε!» Στη συνέχεια μοιράστηκαν τις απόψεις τους και με τις υπόλοιπες ομάδες. Καταλήξαμε στις καλύτερες προτάσεις για το …

Συνέχεια ανάγνωσης