Κατηγορία: Digital World, Literate Kids

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ

Σε αυτήν τη δραστηριότητα τα παιδιά έμαθαν πώς λειτουργούν τα avatars σε παιχνίδια και εικονικούς κόσμους, όσον αφορά στην ταυτότητα και στην εικόνα του σώματος. Είδαν πώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να προκαλέσουν άγχος, κάνοντάς μας να συγκρίνουμε τον εαυτό μας και τη ζωή μας με αυτή των άλλων. Τέλος, γνώρισαν στρατηγικές για την …

Συνέχεια ανάγνωσης

Η δεύτερη διαδικτυακή μας συνάντηση!

16/4/2024 Η δεύτερη  διαδικτυακή μας συνάντηση!  Μιλήσαμε για την Ελλάδα, δείξαμε εικόνες από τη χώρα μας και παρακολουθήσαμε τις παρουσιάσεις των άλλων σχολείων! Ήταν μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με πολλές πληροφορίες! 

Απρίλιος 2024

Μαθαίνουμε να εντοπίζουμε ψεύτικους ανθρώπους ή λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε τις ψηφιακές διαφημίσεις και πώς να προστατευόμαστε από την εξαπάτηση από τις διαφημίσεις. Μαθαίνουμε να εντοπίζουμε ψεύτικους ανθρώπους ή λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μάρτιος 2024

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί, βρίσκεται η ιστορία-κόμικ που φτιάξαμε σε συνεργασία με όλα τα σχολεία του προγράμματος. Την αρχή έκανε το συντονιστικό σχολείο και μετά κάθε μέλος τη συνέχιζε. Κεντρικός άξονας της ιστορίας ήταν η ασφάλεια στο διαδίκτυο.  comic story – Free stories online. Create books for kids | StoryJumper

Μάρτιος 2024

Τι είναι οι «ψευδείς ειδήσεις»; Πώς μπορούμε να τις αναγνωρίσουμε;  Σ’αυτην τη δράση στόχος μας ήταν να δώσουμε απαντήσεις σ’αυτές τις ερωτήσεις και να δούμε πώς δημιουργούνται οι ψευδείς ειδήσεις και βίντεο. Οι μαθητές χρησιμοποίησαν τις πλατφόρμες breakyourownnews και synthesia και έμαθαν πώς προκύπτουν άρθρα και βίντεο που δεν είναι αληθινά. 

Διαδικυακή συνάντηση

4/3/2024! Η πρώτη διαδικτυακή μας συνάντηση με το σχολείο της Ουγγαρίας. Οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν παιδιά από το συνεργαζόμενο σχολείο, να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν πληροφορίες! Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία!

Δράση Φεβρουαρίου

Το Φεβρουάριο μάθαμε πώς να φτιάχνουμε ισχυρά συνθηματικά (passwords) και τι είναι το ψηφιακό μας αποτύπωμα!

Digital World, Literate Kids – Ξεκινάμε!!!

Ιανουάριος 2024 Το πρόγραμμα ξεκίνησε παρουσιάζοντας την πόλη μας με δικές μας φωτογραφίες! https://padlet.com/smarkanto/photos-of-patras-qnmigw5gcej225n9  Απαντήσαμε ερωτηματολόγια και φτιάξαμε λογότυπα!

Παρουσίαση του έργου «Digital World, Literate Kids»

Ο ψηφιακός γραμματισμός έχει γίνει το σύνολο των βασικών ικανοτήτων του εικοστού πρώτου αιώνα. Οι μαθητές πρέπει να αξιολογήσουν το περιεχόμενο των μέσων, λαμβάνοντας υπόψη διάφορα κριτήρια. Πρέπει να γνωρίζουν τις επιπτώσεις των μέσων ενημέρωσης και τη δική τους συμπεριφορά στα μέσα ενημέρωσης (πνευματικά δικαιώματα, παράνομες λήψεις, επικίνδυνη συμπεριφορά μέσων). Οι προγραμματισμένες δραστηριότητες θα τους βοηθήσουν …

Συνέχεια ανάγνωσης