Κατηγορία: Digital World, Literate Kids

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Το πρόγραμμα τελειώνει, οι αναμνήσεις μένουν. Μια βεβαίωση συμμετοχής δίνεται για να θυμόμαστε όσα κάναμε στα μαθητικά μας χρόνια!

Δημιουργία Avatar για το έργο μας!

Σε αυτήν τη δραστηριότητα τα σχολεία χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες. Κάθε ομάδα έπρεπε να σκεφτεί κάποια χαρακτηριστικά για την όψη του avatar καθώς και για την προσωπικότητά του. Το τελικό αποτέλεσμα βρίσκεται στους παρακάτω συνδέσμους: https://www.canva.com/design/DAF_bMk3gpY/euGre9UNrZpAwWb0VwQ78g/watch Project Avatar lyrics

ΚΟΛΑΖ

Ο τίτλος του προγράμματος φτιαγμένος από όλα τα σχολεία. Για τα γράμματα χρησιμοποιήθηκε το ψηφιακό εργαλείο Word Cloud.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΟΜΙΚ

Μια ιστορία σε μορφή κόμικ, που εκτυλίσσεται στον κυβερνοχώρο, βασισμένη σε όσα μάθαμε μέχρι τώρα. Η ιστορία ξεκινά να γράφεται από ένα σχολείο και ακολουθεί η συνέχεια από τα υπόλοιπα. Κάθε σχολείο προσθέτει μία ή δύο σελίδες. Μπορείτε να διαβάσετε την ιστορία ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο ή χρησιμοποιώντας το QR «comic story» – Free stories …

Συνέχεια ανάγνωσης

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΚΑΛΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ»;

Στο βίντεο που ακολουθεί μαθητές από όλα τα σχολεία μας λένε ποια είναι τα χαρακτηριστικά του καλού ψηφιακού πολίτη. https://www.canva.com/design/DAGBkSAqHCM/K79NKxwsuZfjaXUGvGy5PQ/watch

ΧΑΡΤΗΣ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ

Σε αυτήν τη δράση, κάθε σχολείο έπρεπε να σκεφτεί τρία συνθήματα σχετικά με το έργο μας. Αυτό που προέκυψε είναι ένας μεγάλος χάρτης με τις σκέψεις των παιδιών για τον ψηφιακό κόσμο.   https://mm.tt/app/map/3145242531?t=j8IQGEW53B

Λεξικό Ψηφιακών Μέσων

Οι μαθητές όλων των σχολείων δημιούργησαν ένα ψηφιακό λεξικό με λέξεις σχετικές με τα ψηφιακά μέσα. Τις ζωγράφισαν και στη συνέχεια ηχογράφησαν τη σημασία τους. Μπορείτε να το δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Ψηφιακή Ιθαγένεια

Μια δραστηριότητα ώστε τα παιδιά να μάθουν για την Ψηφιακή Ιθαγένεια. Πιο συγκεκριμένα, στόχος είναι να αναγνωρίζουν το θετικό και αρνητικό περιεχόμενο των διαδικτυακών μέσων, να μπορούν να εντοπίσουν μηνύματα που παραβιάζουν την εθιμοτυπία στο διαδίκτυο, να γνωρίσουν τους κανόνες της διαδικτυακής υπηκοότητας και να διαχειρίζονται την ψηφιακή τους φήμη. Με λίγα λόγια, μαθαίνουν να …

Συνέχεια ανάγνωσης

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

Τί είναι ο διαδικτυακός εκφοβισμός; Μαθαίνουμε πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε αυτό το είδος εκφοβισμού αλλά και τί πρέπει να κάνουμε αν μας συμβεί.   «Cyberbullying» Kütahya Yunus Emre Primary School-Kadriye TARIM

ΙΣΧΥΡΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΙΚΑ (passwords)

Προστατευόμαστε στο διαδίκτυο όταν χρησιμοποιούμε ισχυρά συνθηματικά σε οτιδήποτε μας αφορά. Μαθαίνουμε τα χαρακτηριστικά τους και δοκιμάζουμε να φτιάξουμε δικά μας.