Δεκέμβριος 2022 αρχείο

Ευχές

Ευχές από καρδιάς για καλές γιορτές γεμάτες ευτυχία!! Το εκπαιδευτικό προσωπικό και η διευθύντρια του σχολείου

Χριστουγεννιάτικη Εστία

Στις 12 Δεκεμβρίου, οι Α’ και Β’ τάξεις επισκεφτήκαμε την Χριστιανική Εστία της πόλης μας.  Μπήκαμε στο γιορτινό πνεύμα μέσα από κινούμενα σχέδια και ομαδικά παιχνίδια όπως  κρυπτόλεξα, παιχνίδια μνήμης, σχηματίσαμε λέξεις σχετικές με τα Χριστούγεννα. Τραγουδήσαμε τα κάλαντα κι άλλα χριστούγεννιατικα τραγουδια και φύγαμε με δώρα, χαμόγελα και πολλές- πολλές ευχές! 

Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ

Η σχολική μας κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) μαζί για το σχολείο της συμπερίληψης και της αποδοχής. Γιατί η ευαισθητοποίηση για θέματα ΑμεΑ είναι καθημερινή πράξη και όχι μόνο ευκαιριακή γιορτή της 3ης Δεκεμβρίου, της παγκόσμιας ημέρας ΑμεΑ.

Ταξίδι στη χώρα των ξωτικών, Royal Πάτρας

Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες για παιδιά στον παιδότοπο του παλιού Πτωχοκομείου της πόλης μας (Άγιος Βασίλης, ξωτικά, face painting, εργαστήρι κατασκευών, ταχυδακτυλουργός, ταχυδρομείο και πλήθος παιχνιδιών). Απολαύσαμε τη γιορτινή ατμόσφαιρα, διασκεδάσαμε και δημιουργήσαμε.Καλές γιορτές!!!

Εσωτερικός Κανονισμός 2022-23

Κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρο τον εσωτερικό κανονισμό του δημοτικού μας για το σχολικό έτος 2022-23, σε μορφή PDF

Συνθέσεις με κουκουνάρια

Κουκουνάρια!! Το δώρο αυτό των πεύκων αποτέλεσε το ιδανικό υλικό των μαθητών των Α1, Α2, Β1, Ε1 & ΣΤ για να δημιουργήσουν συνθέσεις, μετατρέποντάς τα στα πιο όμορφα λουλούδια! Οι ίδιες  τοποθετήθηκαν σε τοίχους των χωρών του σχολείου ως διακοσμητικά κάδρα, φέροντας την υπογραφή των παιδιών!

Φθινοπωρινά δέντρα

Λίγο πριν τελειώσει το φθινόπωρο, οι μικροί καλλιτέχνες των τμημάτων Α1, Α2 και Β1, αποφάσισαν να φτιάξουν τα δικά τους δέντρα, χρησιμοποιώντας χαρτόνι, φύλλο φελλού και πολλά φθινοπωρινά φύλλα! Η ακαταστασία και η διασκέδαση δημιούργησε τα πιο ιδιαίτερα και μοναδικά κάδρα! 

«Καλώς ήρθες χειμώνα»

Αφήνουμε πίσω μας το γλυκό φθινοπωρακι και τις πολύ όμορφες στιγμές που μας χάρισε και υποδεχόμαστε τον χειμώνα!!! Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β1 και του Β2 έφτιαξαν πολύ όμορφα κρεμαστά καδρακια με χιονανθρωπους από βαμβάκι για να στολίσουν το δωμάτιο τους. Επίσης ζωγράφισαν, έκοψαν και δημιούργησαν υπέροχα τρισδιάστατα χειμωνιάτικα τοπία για να μπουν …

Συνέχεια ανάγνωσης

Ψηφιακό Μουσείο

Οι μαθητές της Δ τάξης (28 Νοεμβρίου) και της Ε τάξης (29 Νοεμβρίου), επισκεφθηκαν το Ψηφιακό Μουσείο και συμμετείχαν στις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και βιωματικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν με θέμα τη Ελληνική Επανάσταση του 1821. Οι εντυπώσεις τους ήταν άριστες!

Δράση Child and Music

Δράση Child and Music από τη Μουσική Ομάδα του Δήμου Πατρέων στο σχολείο μας… Οι μαθητές μας είδαν από κοντά και ενημερώθηκαν για τα κρουστά και πνευστά όργανα.