Μάρτιος 2024 αρχείο

Υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία για το σχ. έτος 2024-25

Μάρτιος 2024

Τι είναι οι «ψευδείς ειδήσεις»; Πώς μπορούμε να τις αναγνωρίσουμε;  Σ’αυτην τη δράση στόχος μας ήταν να δώσουμε απαντήσεις σ’αυτές τις ερωτήσεις και να δούμε πώς δημιουργούνται οι ψευδείς ειδήσεις και βίντεο. Οι μαθητές χρησιμοποίησαν τις πλατφόρμες breakyourownnews και synthesia και έμαθαν πώς προκύπτουν άρθρα και βίντεο που δεν είναι αληθινά. 

1η Διαδικτυακή Συνάντηση

Στις 27 Μαρτίου 2024 είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε διαδικτυακά με συνεργαζόμενα σχολεία από την Ελλάδα, την Τουρκία και την Ιταλία. Μιλήσαμε για την πόλη μας και δείξαμε φωτογραφίες. Είδαμε τις παρουσιάσεις των άλλων σχολείων, συνομιλήσαμε, με λίγα λόγια γνωριστήκαμε καλύτερα!

Ας φυτέψουμε στον κήπο

Την Παρασκευή 22-03-2024  οι μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης και του τμήματος Γ΄2  στo πλαίσιο των Περιβαλλοντικών προγραμμάτων “Δάσος, forest ή foret, όπως και να το πεις, είναι πηγή ζωής!” και “Περπατώ, περπατώ εις το δάσος…..Πουρναρόκαστρο!’’  επισκέφτηκαν  το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων (ΠΕΔ) του Δήμου Πατρέων (πλαζ Αγυιάς). Τα παιδιά, με την πολύτιμη βοήθεια του γεωπόνου του …

Συνέχεια ανάγνωσης

Γιορτή 25ης Μαρτίου

Την Παρασκευή 22-3-2024 οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης πραγματοποίησαν στον χώρο του σχολείου εκδήλωση στο πλαίσιο των εορτασμών της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου του 1821. Με ποιήματα, σκετς και τραγούδια τίμησαν τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης. Η παρουσία τους ήταν ξεχωριστή, αντάξια της ιδιαίτερης περιστάσεως.

Επίσκεψη της ΣΤ΄ τάξης στο Μουσικό Γυμνάσιο

Στο πλαίσιο του προγράμματος μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, οι μαθητές της ΣΤ τάξης πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Μουσικό Γυμνάσιο Πατρών. Στο συγκεκριμένο σχολείο ήρθαν σε επαφή με διαφορετικά μουσικά σύνολα, άκουσαν ήχους παραδοσιακών και σύγχρονων μουσικών οργάνων, τραγούδησαν και εξέφρασαν μεγάλη χαρά καθώς βίωσαν μια ιδιαίτερα ξεχωριστή εμπειρία.

Ευχαριστήρια επιστολή στο ΕΑΠ

Εκπαιδευτική επίσκεψη Ι.Ν. Παντοκράτορα-Σπίτι του Νερού-Κάστρο Πατρών

Την Παρασκευή 15-03-2024 οι μαθητές όλου του σχολείου συμμετείχαν σε εκπαιδευτική επίσκεψη στον Ιερό Ναό Παντοκράτορα, στο Σπίτι του Νερού και στο Κάστρο της Πάτρας. Στον ιερό Ναό Παντοκράτορα οι μαθητές ξεναγήθηκαν από τον ιερέα του ναού και έμαθαν πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για την ιστορία του. Έπειτα οι μαθητές της Γ΄ τάξης συνέχισαν στο …

Συνέχεια ανάγνωσης

Πανελλήνια ημέρα κατά της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού (06/03/2024), οι μαθητές της Δ’ τάξης του σχολείου πραγματοποίησαν δράσεις. Οι μαθήτριες και οι μαθητές συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια, έφτιαξαν αφίσες και κυρίως προβληματίστηκαν, αναγνωρίζοντας ότι η σχολική βία σε όλες τις μορφές της αποτελεί παραβίαση των δικαωμάτων των παιδιών στην εκπαίδευση, την υγεία και …

Συνέχεια ανάγνωσης

Ημερολόγιο 2024

Εδώ μπορείτε να δείτε το ημερολόγιο που δημιούργησαν οι μαθητές όλων των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Απολαύστε το !!!