Ιανουάριος 2023 archive

Ιαν 31

Κωπηλασία

Την Παρασκευή 27/01/2023 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας παρουσίαση – ενημέρωση στους μαθητές των Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων του Ολυμπιακού αθλήματος της κωπηλασίας από την εκπ/κό Φυσικής Αγωγής, κα Άννα Αναστασίου.

Ιαν 28

Δικαιώματα των παιδιών Δ2

2ο Εργαστήριο Δεξιοτήτων,  Ενδιαφέρομαι και ενεργώ-Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη .Τομέας Ανθρώπινα δικαιώματα με τίτλο προγράμματος » Εγώ … και τα δικαιώματά μου!»  Στο τμήμα Δ2 και σε αυτό το Εργαστήριο Δεξιοτήτων συζητήσαμε εκτενώς τα δικαιώματα των παιδιών. Μιλήσαμε επίσης για το ευαίσθητο θέμα της βίας από κοντινά μας πρόσωπα και πώς μπορούμε να μιλήσουμε στη …

Continue reading

Ιαν 25

«Δικαιώματα – Υποχρεώσεις» Δ1

» ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ- ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ» Στα πλαίσια του 2ου εργαστηρίου δεξιοτήτων Ενδιαφέρομαι και ενεργώ-Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη, στον τομέα Ανθρώπινα δικαιώματα με τίτλο προγράμματος » Εγώ … και τα δικαιώματά μου!», μέσα από τη δημιουργία τριών ομάδων συνεργασίας στο Δ1 φτιάξαμε κολάζ με φωτογραφίες παιδιών και ύστερα από καταιγισμό ιδεών καταγράψαμε τα δικαιώματά τους αλλά και τις υποχρεώσεις …

Continue reading

Ιαν 23

Γούρι γούρι

Με τους καλύτερους οιωνούς φαίνεται να ξεκίνησε η νέα χρόνια μιας και οι μαθητές έφτιαξαν τα δικά τους γούρια! Με βασικό υλικό τη δημιουργικότητα και λίγο λευκό χρώμα  μετέτρεψαν ένα απλό χαρτόνι σε διακοσμητικό γούρι για το 2023! 

Ιαν 18

«Προστατεύουμε τα δικαιώματα των παιδιών» Δ1

» ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ»Στα πλαίσια του 2ου εργαστηρίου δεξιοτήτων Ενδιαφέρομαι και ενεργώ-Κοινωνική συναίσθηση και ευθύνη, στον τομέα Ανθρώπινα δικαιώματα με τίτλο προγράμματος » Εγώ … και τα δικαιώματά μου!», μέσα από τη δημιουργία τριών ομάδων συνεργασίας στο Δ1 φτιάξαμε αφίσες με τα δικαιώματα των παιδιών και τους φορείς που τα στηρίζουν»

Ιαν 12

Χριστουγεννιάτικες κάρτες και στολίδια

Έφτασε η πιο όμορφη εποχή του χρόνου και οι μαθητές των τμημάτων Α1, Α2, Β1, Ε1 και ΣΤ του σχολείου μας έφτιαξαν στολίδια και κάρτες για να μπουν στο πνεύμα των εορτών! Με ανακυκλώσιμα υλικά, λίγη χρυσόσκονη και πολλή αγάπη υπέγραψαν τις δικές τους δημιουργίες για τα φετινά Χριστούγεννα και τη νέα χρονιά! 

Ιαν 03

Χειροποίητα δωράκια

Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε τους μικρούς μας μαθητές για τις γιορτές των Χριστουγέννων, οι δασκάλες του Β1 και Β2 τμήματος μοίρασαν στα παιδιά τα δωράκια τους για τα φετινά Χριστούγεννα, φτιαγμένα από τις ίδιες με πολλή αγάπη. Ένα γούρι- σπιτάκι συνοδευόμενο από μια καρτούλα ελαφάκι με πολλές αληθινές ευχές για τον καθένα ξεχωριστά!! Καλά Χριστούγεννα σε …

Continue reading

Ιαν 02

Αποστολή τροφίμων

Το σχολείο μας συγκέντρωσε και διένειμε τρόφιμα  σε άπορες οικογένειες της περιοχής μας και στην Κιβωτό της αγάπης, την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ιαν 02

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα

Τα παιδιά του σχολείου μας είπαν τα κάλαντα στο Φαρμακείο και στο καφενείο-παντοπωλείο του Ν. Σουλίου. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για όσους είχαν την τύχη να βρεθούν στους συγκεκριμένους χώρους!

Ιαν 02

Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας παρακολούθησαν οι γονείς της Β τάξης και όλοι οι μαθητές του σχολείου μας. Οι μαθητές των τμημάτων της Β’ τραγούδησαν, χόρεψαν και μας μάγεψαν με το ευφάνταστο θεατρικό τους. Τα μικρά ξωτικά-καλικαντζαράκια  μας ήταν υπέροχα!