Φεβρουάριος 2023 αρχείο

Εγγραφές ‘Α δημοτικού

39ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών Τηλ.: 2610-640147 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Αγαπητοί γονείς, Την Τετάρτη 01/03/2023 και έως τις 20/03/2023, ξεκινούν οι εγγραφές για την Α τάξη Δημοτικού . ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 α του άρθρου 7 του Π.Δ. 79/2017 (Α’ 109), όπως τροποποιήθηκε με …

Συνέχεια ανάγνωσης

Γιορτή Αγίου Βαλεντίνου

Παγκόσμια ημέρα αγάπης η 14η Φεβρουαρίου και οι καλλιτέχνες του σχολείου μας αποτύπωσαν την αγάπη τους σε κάρτες που προσέφεραν στα αγαπημένα τους πρόσωπα! Καρδιές σχηματισμένες από ρόλο υγείας και λίγο χρωμα, αλλά και τρισδιάστατες καρδιές από χαρτί αποτέλεσαν το ιδανικό δώρο για τη μαμά, το μπαμπά ή τους αγαπημένους φίλους των μαθητών μας! Συμμετείχαν …

Συνέχεια ανάγνωσης

Το σχολείο των ονείρων μας!

Με αφορμή τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών και της Εκπαίδευσης γενικότερα, οι μαθητές του σχολείου αποφάσισαν να οραματιστούν το ιδανικό σχολείο! Οι μικρότεροι φίλοι μας (Α και Β τάξη) αποτύπωσαν το σχολείο των ονείρων τους ο καθένας με το δικό του κολάζ, ενώ οι μεγαλύτερες τάξεις εργάστηκαν ομαδικά δημιουργώντας στο σύνολο σχολεία με διαφορετικό σχήμα, …

Συνέχεια ανάγνωσης

Επιμόρφωση «Σχολικός εκφοβισμός, σχολική βία»

Στις 7/2/2023 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενδοσχολική επιμόρφωση με τίτλο «Σχολικός εκφοβισμός, σχολική βία». Μια προσέγγιση για γονείς & εκπαιδευτικούς, με στόχο την καλύτερη συνεργασία και αντιμετώπιση του φαινομ΄ένου στη σχολική κοινότητα. Την επιμόρφωση έκαναν ο Μπουγιουκλής Δημήτριος (ψυχολόγος) και η Διονυσοπούλου Νικολέτα (κοινωνική λειτουργός), μέλη ΕΔΥ του σχολείου μας.

Μάσκες Πικάσο

Στα πλαίσια του εορτασμού του καρναβαλιού και πιο συγκεκριμένα την ημέρα της Τσικνοπέμπτης κατασκευάσαμε μάσκες, εμπνευσμένοι από την ιδιαίτερη τεχνική του ζωγράφου Pablo Picasso! Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά! (Δ1)

Το δέντρο της αγάπης

Στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου κατασκευάσαμε με τους μαθητές του Δ1 το δέντρο της αγάπης τοποθετώντας σε αυτό το κάθε ένα παιδί ξεχωριστά μία καρδιά,  γράφοντας πάνω σε αυτή τη δική τους οπτική για την έννοια και τη σπουδαιότητα της αγάπης.

Ζωγραφική με κιμωλία

Ο χειμερινός καιρός αποτέλεσε πηγή  έμπνευσης για τη ζωγραφική τοπίων με κιμωλία! Χιονισμένα τοπία, χιονονιφάδες και σπιτάκια στο χιόνι αποτυπώθηκαν από τους μαθητές σε μαύρο χαρτόνι με κιμωλίες σε διαφορά χρώματα! ( Α1, Α2, Β1, Ε1, ΣΤ )

Χαρούμενοι πιγκουίνοι!

Το δημοφιλές και χαριτωμένο ζώο του χειμώνα δημιουργήθηκε από τους μικρούς μας φίλους της Α’ τάξης μόνο με ρόλο υγείας!! Όσο για τις υπόλοιπες λεπτομέρειες, οι μαρκαδόροι και η φαντασία στους ήταν αρκετά! 

Ζωγραφική με αλάτι

Οι χειμερινές κατασκευές συνεχίζονται με αυτή της ζωγραφικής με αλάτι να κερδίζει το ενδιαφέρον των παιδικών μας φίλων! Εφαρμόζοντας κόλλα, αλάτι και νερομπογιά άφησε ο καθένας το δικό του στίγμα σε μαύρο χαρτόνι!  ( Α1, Α2, Β1 ,Ε1, ΣΤ )

Θεατρική παράσταση «Ακροβάτες»

«Το θέατρο έχει τη δύναμη να συμβάλει στην πνευματική καλλιέργεια ενός παιδιού και να το κάνει να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν και άλλες μορφές έκφρασης. Πρόκειται για μια ζωντανή τέχνη η οποία καταφέρνει να μεταδίδει στο παιδί συγκλονιστικά συναισθήματα, γνώσεις, μηνύματα και να ενεργοποιεί τα πνευματικά του χαρίσματα. Μέσα από αυτό μπορεί να προβάλλει τις υψηλές …

Συνέχεια ανάγνωσης