Οκτώβριος 2022 αρχείο

Β1,B2 για 28η Οκτωβρίου

Με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, οι μαθητές της Β’ τάξης έφτιαξαν ελληνικές σημαιούλες και στόλισαν την αίθουσα. Επίσης, μιλήσαμε για τα δεινά του πολέμου και την αξία της ειρήνης και συμφωνήσαμε να γίνουμε στρατιώτες της ειρήνης. Επικυρώσαμε την απόφασή μας δημιουργώντας μια αφίσα.Τέλος, κλείσαμε τις δράσεις μας με μια επίκαιρη κατασκευή και …

Συνέχεια ανάγνωσης

για την 28η Οκτωβρίου

«Της πατρίδας μου η σημαία έχει χρωμα γαλανό και στη μέση χαραγμένο ένα κάτασπρο σταυρό». Ελληνικές σημαίες αποφάσισαν να φτιάξουν οι μαθητές της Α’ δημοτικού, τυλίγοντας άσπρες και μπλε λωρίδες από γκοφρέ χαρτί και κολλώντας τις ίδιες σε χαρτόνι για να σχηματίσουν ο καθένας τη δίκη του γαλανόλευκη! Και το τμήμα Β1 έκανε κάτι για την ημέρα: Στα …

Συνέχεια ανάγνωσης

Συμμετοχή του Σχολείου μας στον ημιμαραθώνιο «Φάνης Τσιμιγκάτος»

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου διεξήχθη στην Πάτρα ο νυχτερινός ημιμαραθώνιος «Φάνης Τσιμιγκάτος», στον οποίο συμμετείχαν μαθητές μας, της Πέμπτης και Έκτης τάξης: ·        Μαριεντίνα Αθανασάκη ·        Σωτήρης Αθανασόπουλος ·        Παύλος Βλάχος ·        Κωνσταντίνος Γαλάνης ·        Δημήτρης Δαρλαμήτσος ·        Θανάσης Ζησιμόπουλος ·        Αλέξης Κατσιαρδής ·        Γεράσιμος Παναγιωτακόπουλος ·        Ανδρέας Παναγιωτόπουλος Αξιοσημείωτο είναι ότι η Μαριεντίνα Αθανασάκη συμμετείχε και στον αγώνα των 5 χιλιόμετρων και έλαβε …

Συνέχεια ανάγνωσης

Ουράνιο τόξο

Μετά τη βροχή, έρχεται το ουράνιο τόξο!! Οι μαθητές της Α’ και Β’ δημοτικού, έφτιαξαν τα δικά τους ουράνια τόξα σε μορφή συννεφοβροχής, κόβοντας λωρίδες από πολύχρωμα χαρτιά και εξασκώντας παράλληλα τη λεπτή κινητικότητα! Η «ουρανιοτοξοβροχή», όπως ονομάστηκε ξεπέρασε κάθε φαντασία!

Σπιτάκι από φελλό

Σπιτάκι μαγνητάκι ή μαγνητάκι σπιτάκι; Οι μαθητές των περισσότερων τάξεων πήραν τα πινέλα τους και ζωγράφισαν επάνω σε φύλλο φελλού! Σπιτάκια κλασικά με παράθυρα και πόρτα, καρδιές, αλλά και πολλοί συνδυασμοί χρωμάτων αποτυπώθηκαν από τον κάθε καλλιτέχνη! Κάθε έργο μοναδικό!

Ημέρα Αθλητισμού

Οι μαθητές μας απόλαυσαν την Ημέρα Αθλητισμού, με ποικίλες δραστηριότητες.

Ολοήμερο, κολάζ

Το κολάζ είχε την τιμητική του αυτή την εβδομάδα με όλες σχεδόν τις τάξεις να κάνουν ομαδικές τριλογίες ή τετραλογίες επιλέγοντας ένα διαφορετικό θέμα. Ζώα, φρούτα, γλυκά, φαγητά και εποχές σχηματίστηκαν από πολλά και διαφορετικά κομμάτια και υφές που έκοψαν  οι μαθητές, παίρνοντας θέση στη διακόσμηση κάθε τάξης. 

Ολοήμερο, φθινοπωρινές ομπρέλες

Μετά τις πρώτες φθινοπωρινές βροχές οι μικροί μας φίλοι έφτιαξαν τις δικές τους τρισδιάστατες ομπρέλες, χρησιμοποιώντας απλά υλικά και λίγα φθινοπωρινά φύλλα από  την αυλή του σχολείου μας! Η δημιουργικότητα των μαθητών της Α’ τάξης αποτυπώθηκε σε κάθε κατασκευή! 

Η ΣΤ’ δημιουργεί για την ημέρα σχολικού αθλητισμού

Η πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού στην ΣΤ’ τάξη! Οι ομάδες μας δημιούργησαν αφίσες, άρθρα για σχολική εφημερίδα, συννεφόλεξα! Συνεργαστήκαμε, κινηθήκαμε, αθληθήκαμε… με αφορμή το φετινό σύνθημα: «Άθληση κάθε μέρα, υγεία μια ζωή!»

Πολύχρωμα πινέλα

Με χαρά παρουσιάζουμε τις πρώτες σχολικές κατασκευες με θέμα «Πολύχρωμα πινελα», καλωσορίζουμε τους μαθητές της Ε τάξης και τους ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά γεμάτη δημιουργικότητα και φαντασία!