Κατηγορία: Επιμορφώσεις/Δειγματικές διδασκαλίες/Δράσεις συντονιστή

Δειγματική διδασκαλία στα Μαθηματικά

Ενδοσχολική Επιμόρφωση:»Σχεδιασμός ΕΠΕ»

Στις 17/11/2023, πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση σε συνεργασία με το όμορο 44ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών. Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του 2ου ΚΕΔΑΣΥ Ν. Αχαΐας, κ. Σεραφείμ Ευθυμία και η εκπαιδευτικός ειδικής αγωγής κ.Βέρρα Μαρία ενημέρωσαν τους εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων σχετικά με τον σχεδιασμό των Εξατομικευμένων Προγραμμάτων Εκπαιδευτικής Παρέμβασης. Ακολούθησε μία γόνιμη και παραγωγική συζήτηση, προκειμένου να …

Συνέχεια ανάγνωσης

Ενδοσχολική Επιμόρφωση «Πρώτες Βοήθειες»

Τη Δευτέρα 30/10/2023 και ώρα 18:00-21:00, πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας επιμόρφωση με θέμα: «Πρώτες Βοήθειες στον Σχολικό Χώρο». Η επιμόρφωση σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το όμορο 44ο Δημοτικό Σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί και των δύο σχολείων παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την επιμορφώτρια του Ερυθρού Σταυρού κ. Μαρία Καραμήτου. Στην επιμορφωση δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις …

Συνέχεια ανάγνωσης

Ενδοσχολική Επιμόρφωση στις ψηφιακές Δεξιότητες

Τη Δευτέρα 23/10/2023 18:00-21:00, πραγματοποιήθηκε ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα: «Δημιουργία, διαχείριση και διαμοιρασμός εγγράφων στην Google και στην πλατφόρμα grafis.sch.gr». Οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας συμμετείχαν στη διαδικτυακή επιμόρφωση και εμπλούτισαν τις γνώσεις τους σχετικά με τη χρήση σημαντικών ψηφιακών εργαλείων. Εισηγητής ήταν ο εκπαιδευτικός ΠΕ86 Πληροφορικής του Σχολείου μας, κ. Σταύρος Μαρκαντωνάτος.

Ειδική ενημέρωση γονέων Α΄ τάξης

Την Παρασκευή 20/10/2023, πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας ειδική ενημέρωση των γονέων των μαθητών της Α΄τάξης. Η δασκάλα Ειδικής Αγωγής του Σχολείου κ. Πανίτσα Πηνελόπη ενημέρωσε τους γονείς για θέματα που αφορούν στην οργάνωση και στον τρόπο μελέτης στο σπίτι. Επειδή η «Αρχή το ήμισυ του παντός», είναι πολύ σημαντικό το ξεκίνημα για τα μικρά μας …

Συνέχεια ανάγνωσης

Επικοινωνία σχολείου – οικογένειας και τρόποι ενίσχυσής της

Επιμόρφωση για γονείς κι εκπαιδευτικούς από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών κο Δημάκο Ιωάννη με θέμα: «Επικοινωνία σχολείου -οικογένειας και τρόποι ενίσχυσής της»

Δειγματική διδασκαλία Β2

Δειγματική διδασκαλία-ετεροπαρατήρηση από την κα Παναγοπούλου Γεωργία (Ανθολόγιο)(Δράση συντονιστή κ. Φυλλαδιτάκη Εμμανουήλ)

Δειγματική διδασκαλία Γ2

Δειγματική διδασκαλία-ετεροπαρατήρηση από την κα Παυλοπούλου Μαρία Γ2

Επιμόρφωση «Σχολικός εκφοβισμός, σχολική βία»

Στις 7/2/2023 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ενδοσχολική επιμόρφωση με τίτλο «Σχολικός εκφοβισμός, σχολική βία». Μια προσέγγιση για γονείς & εκπαιδευτικούς, με στόχο την καλύτερη συνεργασία και αντιμετώπιση του φαινομ΄ένου στη σχολική κοινότητα. Την επιμόρφωση έκαναν ο Μπουγιουκλής Δημήτριος (ψυχολόγος) και η Διονυσοπούλου Νικολέτα (κοινωνική λειτουργός), μέλη ΕΔΥ του σχολείου μας.

Επιμόρφωση

Ο Συντονιστής κος Κονιδάρης Γεώργιος πραγματοποίησε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του 39ου Δ.Σχ. Πατρών, στο χώρο του σχολείου,  με θέμα «Διαχείριση σχολικής τάξης και προβληματικών συμπεριφορών» στις 21/12/2021.