3ος Παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής του περιοδικού δρόμου «σχεδία» με θέμα: Το «σπίτι» πέρα από τους τοίχους.

Τι είναι σπίτι, αλήθεια; Είναι η ζεστασιά, οι αναμνήσεις, το καταφύγιο ή οι άνθρωποι που μένουν εκεί; Ή μήπως είναι κάτι ευρύτερο, πέρα από τους τοίχους; Είναι η γειτονιά που μεγάλωσες, η θάλασσα που έκανες την πρώτη βουτιά χωρίς να κρατάς την μύτη σου, η μυρωδιά του δάσους που πήγαινες κάθε Κυριακή εκδρομή; 

Ο παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής που ξεκίνησε πριν δύο χρόνια η «σχεδία» λοιπόν, επιστρέφει, αυτή τη φορά μάλιστα, εξετάζοντας το ΣΠΙΤΙ όχι μόνο ως οικογενειακή ή προσωπική στέγη αλλά ως έννοια ευρύτερη για αυτά που περικλείει. 

Υπό αυτή την έννοια, ΣΠΙΤΙ είναι και το  «κοινό σπίτι» όλων μας, ο πλανήτης μας, το φυσικό περιβάλλον, που αν και συνδέεται άρρηκτα με την ίδια μας την ύπαρξη και τη ζωή, αντιμετωπίζει πολλές απειλές. Για να προβληματιστούμε και να εμπνευστούμε και από αυτή την πιο περιβαλλοντική διάσταση της έννοιας του σπιτιού, η «σχεδία», επέλεξε φέτος να συνεργαστεί με το WWF Ελλάς (http://www.wwf.gr), το ελληνικό τμήμα της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF – World Wide Fund for Nature. 

Η παιδική ζωγραφιά που θα εντυπωσιάσει την κριτική επιτροπή θα κοσμήσει όπως κάθε χρόνο, το εξώφυλλο της «σχεδίας», ενώ οι 20 φιναλίστ θα δουν τα έργα τους να παρουσιάζονται σε έκθεση και θα λάβουν συμβολικό δώρο. Όλα τα παιδιά που θα στείλουν έργα τους θα λάβουν ηλεκτρονικά τιμητική βεβαίωση συμμετοχής. 

Η συμμετοχή του σχολείου μας ήταν μεγάλη, με έργα από μαθητές όλων των τάξεων. Τους ευχόμαστε «καλή επιτυχία»!