Εξ αποστάσεως εκπαίδευση με την Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση με την Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Η e-me είναι η διαδικτυακή Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα που διατίθεται από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων σε όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες και τους/τις εκπαιδευτικούς. Παρέχει έναν ασφαλή «χώρο» για συνεργασία και επικοινωνία μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και σχολείων, καθώς και ψηφιακά «εργαλεία» για την υποστήριξη της διδασκαλίας και της μάθησης. Είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση https://e-me.edu.gr/

Η κυψέλη κάθε μαθήματος αντιστοιχεί στην τάξη που ανήκει ο μαθητής. Κάθε μαθητής κάνει αίτηση  για να γίνει μέλος της Κυψέλης και ο  υπεύθυνος αποδέχεται  την αίτηση. Όταν ένας χρήστης στείλει αίτημα συμμετοχής σε μια Κυψέλη, τότε ο Υπεύθυνος της Κυψέλης ειδοποιείται προκειμένου να αποδεχτεί ή να απορρίψει το αίτημα. Με την αποδοχή του αιτήματος ενημερώνεται και ο ενδιαφερόμενος χρήστης. Μη ξεχάσετε να κάνετε αίτημα σε όλα τα μαθήματα που αφορούν το κάθε παιδί.

Ο «τοίχος» της κυψέλης είναι το βασικό κανάλι επικοινωνίας με όλα τα μέλη της κυψέλης. Εκεί ο/η εκπαιδευτικός  μπορεί να αναρτά ανακοινώσεις, συνδέσμους με τα μαθήματα της τάξης σου ή άλλο υλικό. Μπορείτε, αν θέλετε , να γράψετε και εσείς στον τοίχο, να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε κάτι τον/την εκπαιδευτικό σου ή τους/τις συμμαθητές/τριές σας.

Σε κάθε σελίδα της e-me, στην πάνω οριζόντια μπάρα, βρίσκεται το εικονίδιο των ειδοποιήσεων (καμπανάκι) . Εκεί εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο -μέσω της τεχνολογίας push- ειδοποιήσεις για διάφορες ενέργειες που σας αφορούν.Στη λίστα που εμφανίζεται πατώντας στο εικονίδιο, μπορείτε να δείτε τις τελευταίες μη αναγνωσμένες ειδοποιήσεις σας ή να επιλέξετε να μεταφερθείτε στη σελίδα των ειδοποιήσεων προκειμένου να τις δείτε συνολικά.