Ενημέρωση για τη λειτουργία της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.)

Αγαπητοί γονείς,

Επικοινωνούμε μαζί σας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για την έναρξη λειτουργίας της Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.) στο σχολείο μας.

Ο θεσμός της Ε.Δ.Υ. έχει σκοπό την άμεση εκπαιδευτική αξιολόγηση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών/τριών σε σχολικές μονάδες γενικής εκπαίδευσης. Συγκροτείται από τον/την Διευθυντή/τρια του σχολείου, τον/την εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής, τον Ψυχολόγο, την Κοινωνική Λειτουργό .

Οι ενέργειες και εισηγήσεις της ΕΔΥ έχουν εκπαιδευτικό προσανατολισμό. Η αξιολόγηση περιλαμβάνει(α) τη συγκέντρωση των αναγκαίων πληροφοριών από το κοινωνικό/οικογενειακό περιβάλλον,(β)τη χορήγηση δοκιμασιών για τον εντοπισμό των εκπαιδευτικών, ψυχολογικών και κοινωνικών αναγκών του/της μαθητή/τριας και (γ) την παρακολούθηση της πορείας του/της μαθητή/τριας με συναντήσεις συνεργασίας με τους γονείς και το εμπλεκόμενο προσωπικό.

Στο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΔΥ, το σχολείο μας υποστηρίζεται από Κοινωνική Λειτουργό, την κα Διονυσοπούλου Νικολέτα και Ψυχολόγο, τον κ. Μπουγιουκλή Δημήτριο, οι οποίοι θα παρευρίσκονται στο σχολείο μας κάθε Τρίτη από 8:30 έως 12:30.

Όσοι/ες από εσάς επιθυμείτε να δηλώσετε το αίτημά σας είτε για αξιολόγηση είτε για λοιπούς προσωπικούς λόγους, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Διεύθυνση του σχολείου ή με τον Εκπαιδευτικό της τάξης για περισσότερες πληροφορίες και τον προγραμματισμό μιας συνάντησης.