Ιούν 02

Μια βοήθεια για τη Βαλεντίνη μας!!!

Ήρθε η ώρα να στηρίξουμε τη Βαλεντίνη μας, το βαφτιστήρι μας, από τη Ρουάντα!!! Όπως όλοι ξέρουμε, οι καιροί που ζούμε, είναι δύσκολοι αλλά η Βαλεντίνη μας περνάει ακόμα πιο δύσκολα και έχει την ανάγκη μας. Κάθε χρόνο, στο τέλος, της σχολικής χρονιάς, μαζεύουμε ένα μικρό χρηματικό ποσό για να εξασφαλίσουμε στέγη, φαΐ, νερό, ρούχα και καθαρό νερό για αυτήν και την οικογένειά της. Πάντα παροτρύνουμε τα παιδιά να δώσουν το χρηματικό ποσό των 2 Ευρώ από τον κουμπαρά τους για να καταλάβουν την αξία «του βοηθάμε αυτούς που έχουν την ανάγκη τους»! 

Παρακάτω θα βρείτε λίγες πληροφορίες για την δράση της action aid αλλά και την φωτογραφία της Βαλεντίνης μας, στην ηλικία που ήταν όταν την υιοθετήσαμε. Από τότε πέρασαν 5 ολόκληρα χρόνια. Βοηθήστε να την βοηθήσουμε και να συνεχίσουμε να φροντίζουμε αυτήν, την οικογένειά της αλλά και ολόκληρο το χωριό με ένα ποσό που για τους περισσότερους είναι μικρό.

Tι ονειρευόμαστε

Έναν καλύτερο κόσμο. Μια κοινωνία ευαισθητοποιημένων νέων και παιδιών, που δεν μένουν στα λόγια, αλλά κινητοποιούνται για έναν κόσμο χωρίς φτώχεια και αδικία, όπου κάθε άνθρωπος απολαμβάνει το δικαίωμα να ζει με αξιοπρέπεια .
 
Τι θέλουμε να πετύχουμε; 

Εκπαιδευτικές ευκαιρίες που καλλιεργούν την κριτική σκέψη και παρουσιάζουν την παγκόσμια πραγματικότητα. Θέλουμε τα παιδιά, οι νέοι και όσοι σχετίζονται με την εκπαίδευσή τους, να παρακινούνται με σκοπό να γίνουν Ενεργοί Πολίτες και να δρουν για έναν καλύτερο και δικαιότερο  κόσμο. 

Πώς το πετυχαίνουμε; 

Από το 2000 η ActionAid Ελλάς δραστηριοποιείται στην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση νέων και παιδιών γύρω από ζητήματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας στον κόσμο. Τα προγράμματά μας είναι καινοτόμα και βασίζονται σε βιωματικά εργαλεία, όπως το θεατρικό παιχνίδι, τα παιχνίδια ρόλων, την έρευνα και τη διάδραση.

Βασικοί συνεργάτες μας όλα αυτά τα χρόνια είναι τα σχολεία. Πάνω από 250,000 μαθητές από σχολεία όλης της Ελλάδας έχουν πάρει μέρος στις εκστρατείες και τα προγράμματά μας.

Η Βαλεντίνη μας, το βαπτιστήρι μας από τη Ρουάντα.

Σημείωση: Η απόδειξη κατάθεσης του χρηματικού ποσού θα βρίσκεται πάντα στην διάθεσή σας, στο γραφείο του σχολείου μας, για όποιον επιθυμεί να τη δει.