Οκτ 29

#ErasmusDays2021-O τοίχος μιλάει…και εμείς ακούμε! 14-16 Οκτωβρίου 2021

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας διοργάνωσαν εκδηλώσεις στο πλαίσιο εορτασμού των ErasmusDays στις 14-16 Οκτωβρίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι οι ημέρες Erasmus αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για την προβολή των αποτελεσμάτων των σχεδίων Erasmus+ που υλοποιούνται και στη χώρα μας.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες συμμετέχει ενεργά διοργανώνοντας εκδηλώσεις στις οποίες προβάλλονται τα αποτελέσματα των σχεδίων Erasmus+ των σχολικών μονάδων της περιοχής με τελικούς αποδέκτες την ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα. Οι δράσεις που διοργανώνονται πανευρωπαϊκά αναρτώνται κάθε χρόνο στην πλατφόρμα www.erasmusdays.eu. Πρόκειται για μία δράση στην οποία πέρυσι συμμετείχαν 84 χώρες, ενώ υλοποιήθηκαν 5024 εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο και την οποία υποστηρίζουν με την παρουσία τους διαμορφωτές εκπαιδευτικής πολιτικής όλων των εθνών.

Το σχολείο μας έλαβε μέρος σ ’αυτήν την εκδήλωση με τη δράση «Οι υπερ-ήρωες του κόσμου μας» με μια ανάρτηση του έργου μας στο padlet:

https://padlet.com/pdedeerasmusdays2021/trrfs3a3krcb8ok

καθώς και με τη συμμετοχή μας στη διαδικτυακή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2021. Το σχολείο μας εκπροσώπησαν  ηυπεύθυνη εκπαιδευτικός, Πηνελόπη Βασιλείου, και οιμαθητές της ΣΤ’ τάξης, ΚωνσταντίναΚαλησπεράκη, Παναγιώτης Παπαδόπουλος και Κωνσταντίνος Πανουτσακόπουλος.

Ήταν μια ακόμα ευχάριστη δράση όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει από τα σχόλια των παιδιών τόσο για τη μέρα αυτή όσο και για το πρόγραμμα γενικά :

«Η συνάντηση για τη μέρα Erasmus την Παρασκευή 15/10/21 ήταν πολύ ωραία εμπειρία. Μιλήσαμε για τη δράση που κάναμε πέρσι το Μάιο και στην οποία γράψαμε βιβλία. Αν και είχαμε πολύ άγχος, τα καταφέραμε!» Κωνσταντίνα Καλησπεράκη

«Το πρόγραμμα Erasmus+ μου φάνηκε μια εξαιρετική εμπειρία την οποία πιστεύω ότι θα είναι ωραίο να την βιώσει κάθε άνθρωπος στον κόσμο αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο. Όσο αναφορά την δραστηριότητα που κάναμε με τα παιδιά του εξωτερικού ήταν απλά φανταστική διότι γνωρίσαμε τον τρόπο τον οποίο δουλεύουν τα παιδιά του εξωτερικού και ταυτόχρονα συνεργαζόμασταν για να φτιάξουμε ένα βιβλίο που ο τίτλος του ήταν «THE TSOUNAMI».  Παναγιώτης Παπαδόπουλος

«Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 συνομιλήσαμε με  άλλα σχολεία της Ελλάδας που συμμετέχουν σε προγράμματα Erasmus+. Παρόλο το άγχος που είχαμε περάσαμε πολύ ωραία και ήταν μια υπέροχη εμπειρία.» Κωνσταντίνος Πανουτσακόπουλος